Categories: Genel

Anlaşmalı Boşanmanın Etkileri

Erkek karısını boşanmâya razı edebilmek içiıi, aldatma, vaat, taciz etme, bıktırma, hattâ korkutma gibi çok çeşitli ve etkili yollara başvurabilir. Kadını boşanmaya’ razı edebilmek için hiç düşünülmedik, akla gelmedik şeyler yapabilir ve böylece kadın istemeye istemeye boşanmaya razı olabilir. Ülkemizdeki bu sakıncaya karşı: «Erkek bunları şimdi* de yapabilir» denilebilir. Ancak şimdi bu yollara başvurmanın yararı olmaz. Zira, Yurttaşlar Yasasında karşılıklı anlaşmayla boşanma olanağı yoktur. Eğer yasaya böyle bir boşanma nedeni konulursa, şimdi pek az rastlanabilen böyle olaylar çoğalır.

Yukarıda (16) sayılı yazıda görüldüğü gibi, bugün Yurttaşlar Yasamızın 132. maddesinde kabul edilmiş olan «terk» nedeni, karşılıklı anlaşmayla boşanmak isteyenlerin kolayca başvurabilecekleri bir boşanma nedenidir. Bundan başka, iki taraf razı olduktan sonra boşanma davası zaten çok kolay yürümekte ve kısa sürmektedir. Bunun binlerce örneği vardır.

Bütün bu nedenlerle, «boşanmayı kolaylaştıralım» gerekçesiyle karşılıklı anlaşmayı Yurttaşlar Yasasına bir boşanma nedeni olarak yerleştirmek, tümüyle kadına karşı sonuçlar doğurabileceği gibi, aile kurumunu da kökünden sarsabilir.


Kaynak:

  1. Avukat Saim İNCEKAŞ
markapatentavukat

Recent Posts

Adana Marka Avukatı – İncekaş Hukuk Bürosu

Marka Avukatı - Adana Adana'daki Müşteriler için Ticari Marka Tescil Hizmetleri. 10 yılı aşkın bir…

10 ay ago

Marka Haciz Talebi

ADANA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ 2018/41 E. T.C. TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ MARKALAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Alacaklı : Vekilleri…

3 sene ago

Markanın Hükümsüzlüğü Davası Nasıl Açılır?

Bir marka hukuka aykırı ise bu durumda markanın hükümsüzlüğü söz konuusu olur. Özellikle bu markanın…

4 sene ago

Marka Yaratma ve Adana Dinamikleri

Marka Yaratma ve Adana Dinamikleri Marka, şirketlerin ürünlerini diğerlerinden ayırmak için kullandıkları belirleyici bir sembol,…

4 sene ago

Marka Hakkına Saldırı Sebebi ile İhtarname Örneği

Marka Hakkına Saldırı Sebebi ile İhtarname Örneği İHTARNAME İHTAR EDEN                      : VEKİLİ               …

4 sene ago

Erkeklerin Medeni Kanundan Şikayetleri

Erkeklerin Medeni Kanundan Şikayetleri Başlıca yakınma konuları şunlardır: Deniliyor ki, Yurttaşlar Yasamıza göre boşanma güçtür.…

4 sene ago