Categories: Genel

Adana Marka Avukatı – İncekaş Hukuk Bürosu

Marka Avukatı – Adana

Adana’daki Müşteriler için Ticari Marka Tescil Hizmetleri.

10 yılı aşkın bir süredir Adana’daki işletmelerin markalarını korumasına yardımcı olduk.

  • Marka Patent Ofisine Kayıtlı Profesyonel Hizmet
  • Türkiye Barolar Birliği Üyeliği
  • 1000’in üzerinde başarıyla neticelenen marka ve patent başvurusu

Marka Başvurusu devlet harçları dahil 7.000 TL’den başlayan ücretlerle

  • Titiz marka analizi
  • Markanızı koruma konusunda hukuki ve stratejik danışmanlık
  • Özel marka başvurusu
  • Ve çok daha fazlası.

Adana’da Ödüllü Fikri Mülkiyet Hukuk Bürosu

Avukat Saim İncekaş’ın Hukuk Bürosu, Adana’da önde gelen fikri mülkiyet firmalarından birisidir. Adana’daki merkezimizden, patent ve ticari marka tescili dahil olmak üzere profesyonel fikri mülkiyet hizmetleri sağlamak için her tür ve büyüklükteki işletme ve kuruluşla çalışıyoruz.

Kurucu avukatımız Saim İncekaş, Adana’da bir Fikri mülkiyet avukatıdır. Ayrıca Yelp ve diğer birçok sarı sayfada Adana’daki en iyi 10 ticari marka avukatı arasında yer almıştır.

İncekaş Hukuk Bürosu’nda, ticari marka avukatı (yardımcı veya hukuk asistanı değil), ticari marka başvurunuzu, ticari marka aramanızı tek bir sabit ücret karşılığında en titiz şekilde gerçekleştirecektir.

Marka Avukatı Adana

Saim İncekaş, Türkiye genelinde 20’den fazla şehirde müvekkillerine hizmet veren bir Adana Ticari Marka avukatıdır. Saim Bey, ticari markalar konusunda av-saimincekas.com üzerinde yüzden fazla makaleye sahiptir ve aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği üyesidir. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden bazılarını temsil etme ayrıcalığına sahip olmuştur. Bir Adana ticari marka avukatı olarak, Saim Bey, Adana ticari markalarının sürekli olarak gelişmelerine katkı sunmaktadır.

“Yakınınızda bir ticari marka avukatı” arıyorsanız, başka yere bakmanıza gerek yok.

Adana’da Ticari Markanızı Tescil Ettirin

1000’den fazla işletme, markalarını ve icatlarını korumak için Saim İncekaş’ın Hukuk Bürosu’na güvenmiştir. Ahmet yakınlarında bir restoran açmayı, Gizem yakınlarında bir fırın açmayı, Arda bir gıda kamyonu işletmeyi, İdil yakınlarında bir giyim markası başlatmayı veya kar amacı gütmeyen kuruluşunuzu genişletmeyi planlıyor olsun, bunun anlamı Adana’da bir ticari markanız var demektir. Netice olarak Adana’da iddialı bir ticari marka avukatına ihtiyacınız var.

Markaları oluşturan isimlerin, logoların ve sloganların korunmasına yardımcı oluyoruz. Yeni başvurular için sabit oranlar ve sabit ücretler sunuyoruz.

Adana’daki işletmeler, ticari markalarını tescil ettirmek için marka avukatı olarak Avukat Saim İncekaş’ın Hukuk Bürosu’yla çalışır. Bu sayede markalaşma sürecini onlar için KOLAY hale gelir.

En İyi Adana Ticari Marka Avukatı

Saim Bey, ödüllü bir Adana ticari marka avukatı ve en iyi Adana ticari marka avukatıdır. Hem sonuçları hem de müşteri hizmetleri önde gelen bir çok firma tarafından takdir edildi. 2010’dan bu yana, Saim İncekaş’ın Hukuk Bürosu, Adana bölgesi de dahil olmak üzere Türkiye’deki müşteriler için 1000’den fazla ticari marka ve patent tescil ettirmiştir.

Adana Ticari Marka Avukatı nedir?

Bir Adana ticari marka avukatı, Adana içinde ve çevresinde bulunan müşterilerin markalarını ticari anlamda korumalarına yardımcı olma konusunda uzmanlaşmış bir avukattır. Uzman ticari marka vekilleri yalnızca ticari markalar konusunda deneyime sahip değildir; ayrıca markalaşma, iş ve uygulama alanlarına hakimdirler. Adana ticari marka avukatı Saim İncekaş, markalarına yasal olarak sahip olmak isteyen şirketler, küçük işletmeler ve markalar için ticari marka hizmetleri sunmaktadır.

Ticari Marka Avukatının Yararları

Bir ticari marka avukatı, ticari markanızın başkaları tarafından tescil edilmediğinden emin olmak için derinlemesine bir araştırma yapabilir. Aynı şekilde bir ticari marka vekili, ticari markanızı uygun şekilde tescil ettirmek için gerekli belgeleri hazırlayabilir ve dosyalayabilir. Sizin için en iyi stratejiyi açıklayabilir ve öngörülerde bulunabilir.

Ayrıca, Adana ticari marka vekili denetçileri ziyaret edebilir ve yüz yüze görüşebilir. Karmaşık sorunlar ortaya çıktığında bir denetçiyle yüz yüze görüşmek gerçekten paha biçilmezdir.

Ticari Marka Vekili Adana nedir?

Ticari marka avukatı Adana’da ve çevresinde bulunan müşterilere adlarını, logolarını ve sloganlarını ticari markalarla korumalarında yardımcı olma konusunda uzmanlaşmış kişidir. Etkili bir ticari marka avukatı, ticari markalar, marka bilinci oluşturma, iş ve uygulama alanlarında deneyime sahiptir. Avukat Saim İncekaş, markalarına yasal olarak sahip olmak isteyen şirketler ve küçük işletmeler için ticari marka hizmetleri sağlayan bir ticari marka avukatıdır.

Adana Ticari Marka Vekili Tarafından Ticari Marka Tescili

Adana ticari marka vekili olarak, ticari markalarını korumak için Adana merkezli işletmelerle düzenli olarak çalışıyoruz. Bizimle iletişime geçtiğinizde size aşağıdaki başlıklar hakkında ayrıntılı bilgi sağlayabiliriz:

  • Adana Bölgesindeki İşletmeler İçin Neler Yapıyoruz?
  • Ticari Marka Tescili hakkında En Çok Sorulan Sorular
  • Adana Bölgesi işletmeleri için Ticari Marka Tesciline İlişkin Doğru Bilinen Yanlışlar
  • Adana İşletmelerinin Ticari Marka Tescil Etmek İçin Neleri Göstermesi Gerekiyor?

Adana Bölgesi İşletmeleri için Neler Yapıyoruz?

Biz, eksiksiz Ticari Marka Hizmetleri sunan tam teşekküllü bir hukuk firmasıyız.

  • Ticari Marka Arama
  • Marka Tescil Hizmetleri (yeni başvurular)
  • Ticari Marka Ofisi Eylem Müdahale Hizmetleri
  • Ticari Marka Portföyü Yönetim Hizmetleri
  • Ticari Marka Muhalefet Hizmetleri
  • Ticari Marka Uygulama / Dava Hizmetleri

Adana İşletmeleri İçin Ticari Markalar Hakkında En Çok Sorulan 5 Soru

  • Ticari marka nedir?
    • Ticari marka, mallarınızı veya hizmetlerinizi tanımlayan bir kelime, sembol, tasarım veya deyimdir. Ticari markalar, müşterilere işletmenizden hangi ürün veya hizmetleri alabileceğini anlatan bir araçtır. En yaygın ticari markalar isimler, logolar ve sloganlardır. Ticari markalar işletmeleri temsil eder. Bir ticari markayı korumanın en iyi yolu, onu Türkiye Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne kaydettirmektir.
  • Kanunen ticari markamı tescil ettirmem gerekiyor mu?
    • Ticari markanızı kaydettirmeniz zorunlu değildir. Kullanmaya başladığınız andan itibaren ticari markanız üzerinde haklar oluşturmaya başlarsınız. Ancak bu haklar sınırlıdır. Örneğin, kayıt olmadan, korumalarınız yalnızca işletmenizin bulunduğu coğrafi bölgeyi kapsar ve bu da Adana bölgesinin ötesine geçmeyi zorlaştırabilir. Daha güçlü, ülke ve hatta dünya çapında haklar istiyorsanız, ticari markanızı tescil ettirmek isteyeceksiniz. Tescilli bir ticari marka, markanız için daha fazla koruma sağlar.
  • Markam için marka tescil sürecini ne zaman başlatmalıyım?
    • Çoğu işletme mümkün olan en kısa sürede başvurmalıdır. Aslında, kanunen, işinize başlamadan önce başvurma hakkınız vardır. Ticari markalama süreci bir yıla kadar sürebilir ve daha sonra başlamak yerine daha erken başlamak, arada geçen riskli süreyi ortadan kaldırır. Ayrıca, markanız için olası engelleri erkenden belirleyebilirsiniz. Bu nedenle ticari marka tescili, Adana merkezli her yeni işletme için önceliklerden biri olmalıdır.
  • Adana işletmeleri ticari markalarını nasıl kaydettirir?
    • Kayıt için Türkiye Patent ve Ticari Marka Ofisine başvurmanız ve ticari markanızı tescil ettirmek için bir inceleme sürecini başarıyla tamamlamanız gerekir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken birçok yasal prosedür ve tüzük kuralları mevcuttur.
  • Daire R sembolünü ne zaman kullanabilirim?
    • Ticari markanızı her kullandığınızda, onunla birlikte bir sembol kullanabilirsiniz. Ticari markanızı kaydettirmeden önce “TM” (ürünler için) veya “SM” (hizmetler için) gibi işaretleri kullanabilirsiniz. Daire R sembolünü ancak markanızı kaydettirdikten sonra kullanabilirsiniz.

Adana Bölgesi İşletmeleri için Ticari Marka Tesciline İlişkin Doğru Bilinen Yanlışlar

  • Ticari markalar sadece logolar içindir. Şirket adının telif hakkını almalısınız.
    • Yanlış. En yaygın ticari marka türleri, şirket adları da dahil olmak üzere logolar ve adlardır. Bir ticari marka sahipliği, markanızı temsil eden her şeyi koruyabilir; şirketinizin adı, sloganı ve hatta belirli bir şirket rengi veya müziği. Adana merkezli her işletme, logosunu ve şirket adını korumalıdır. Bir telif hakkına mı yoksa ticari markaya mı ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsanız, ücretsiz danışma için firmamızla iletişime geçin.
  • İşletme adımı Esnaflar Odasına kaydettirdim, bu yüzden koruma altındayım
    • İşletme lisansları birçok yasal nedenden dolayı önemlidir, bilhassa vergiler yönünden. Yine de, yalnızca işletme adınızı kaydettirmeniz markanızı korumaz ve bir taklitçiyi durdurma hakkını da beraberinde getirmez.
  • Ticari markalar, telif hakları ve patentler aynı anlama gelir
    • Ticari markalar, telif hakları ve patentler, “fikri mülkiyet” adı verilen farklı mülkiyet türleridir. Fikri mülkiyet koruması karmaşık görünebilir. Bunu basitleştirmek için yanınızdayız. Ticari markalar isimleri, sloganları ve logoları korur. Telif hakları kitaplar, müzik ve fotoğraflar gibi yaratıcı çalışmaları korur. Patentler keşifleri korur.
  • Ticari marka tescili, herkesin markamı kullanmasını engelleyecek
    • Bu başka bir yaygın yanılgıdır. Bir ticari marka size genel olarak kelime, ifade veya logo üzerinde hak vermez, yalnızca söz konusu kelime veya ifadenin sizin belirli mal veya hizmetlerinizle nasıl kullanıldığına ilişkin haklar verir. Örneğin, Adana merkezli yeni bir giyim markasının, sweatshirt’lerini rakiplerinden ayırmak ve ayırt etmek için ticari marka olarak bir logo kullanmaya başladığını varsayalım. Marka hakları, diğer giyim markalarının logoyu kullanmasını engeller.
  • Türkiye Patent ve Ticari Marka Ofisi, ticari markamın ihlalini durdurmama yardımcı olacak
    • Türkiye’de, ticari marka mülkiyet haklarınızı uygulamak/korumak sizin sorumluluğunuzdadır. Patent ve Ticari Marka Ofisi kendiliğinden müdahelede bulunmaz. Aleyhinize olacak bir işlem veya eylemde bulunabilirsiniz.

Adana İşletmelerinin Ticari Marka Tescil Etmek İçin Ne Yapması Gerekiyor?

Bir ticari markayı tescil ettirmek isteyen her bir Adana işletmesi, Patent ve Ticari Marka Ofisine şu 3 açıklamada bulunmalıdır:

İlk olarak, Adana merkezli ticari markanız benzersiz olmalıdır. Ticari markanız, diğer tescilli ticari markalarla aynı veya fazla benzer olamaz. Ticari markanız çok benzerse, ofis bunu reddedecektir.

İkinci olarak, ticari markanız ürünleriniz ve hizmetleriniz açısından ayırt edici özellik taşımalıdır. Ticari markanız onları sadece tanımlamaya yönelik olamaz. Yalnızca bir ürün veya hizmetin özelliklerini açıklayan marka adlarının ve logolarının tescil edilmesi kolay değildir, çünkü bunlar bir markayı tanımlamaz.

Üçüncüsü, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi markalaştırmak için Adana’da aktif olarak ticaret yapıyor olmanız şartı bulunmaktadır.

Adana Bölgesi İşletmelerine Sunduğumuz Ticari Marka Tescil Hizmetlerine İlişkin Ek Bilgiler

Adana lokasyon olarak girişimciler için mükemmel bir yer! Zengin tarihi ve kültürüyle birinci sınıf bir destinasyondur ve bu da onu güçlü bir turizm merkezi haline getirir. Adana artan nüfusuyla yeni bir cazibe merkezi potansiyeline sahiptir.

Bir iş kurmak ve geliştirmek kolay değil. Ürün geliştirme, pazarlama ve finansman sorunları zorlu görünebilir. Marka koruması gibi yasal süreçlerle ilgilenecek zaman bulmanız mümkün olmayabilir. Ancak sunduğumuz ticari marka tescil hizmetlerimiz sayesinde markanızın korunmasıyla meşgul olmayacaksınız.

Çekinclerinizi anlıyoruz, bir hukuk firmasıyla anlaşma yapmak büyük bir adım gibi gözükebilir. Ama markanızın gelişimi de bunun gibi büyük adımlara bağlıdır.

Bugün bizimle iletişime geçin ve Adana bölgesinde uygun fiyatlı, sabit fiyatlı ticari marka tescil hizmetlerini ne kadar kolaylaştırdığımızı kendiniz görün.

20 dakikalık ücretsiz bir danışma ve strateji belirleme süreci için tarafımıza ulaşın!
Netlik, öncelik ve tam koruma elde edin

markapatentavukat

Recent Posts

Marka Haciz Talebi

ADANA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ 2018/41 E. T.C. TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ MARKALAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Alacaklı : Vekilleri…

3 sene ago

Markanın Hükümsüzlüğü Davası Nasıl Açılır?

Bir marka hukuka aykırı ise bu durumda markanın hükümsüzlüğü söz konuusu olur. Özellikle bu markanın…

4 sene ago

Marka Yaratma ve Adana Dinamikleri

Marka Yaratma ve Adana Dinamikleri Marka, şirketlerin ürünlerini diğerlerinden ayırmak için kullandıkları belirleyici bir sembol,…

4 sene ago

Marka Hakkına Saldırı Sebebi ile İhtarname Örneği

Marka Hakkına Saldırı Sebebi ile İhtarname Örneği İHTARNAME İHTAR EDEN                      : VEKİLİ               …

4 sene ago

Erkeklerin Medeni Kanundan Şikayetleri

Erkeklerin Medeni Kanundan Şikayetleri Başlıca yakınma konuları şunlardır: Deniliyor ki, Yurttaşlar Yasamıza göre boşanma güçtür.…

5 sene ago

Medeni Kanundan Sonra Boşanma Süreci

Medeni Kanundan Sonra Boşanma Süreci Türk Yurttaşİar Yasasının yürürlüğe girmiş olduğu A ekim 1926 tarihinden…

5 sene ago