Categories: Genel

Marka Yaratma ve Adana Dinamikleri

Marka Yaratma ve Adana Dinamikleri

Marka, şirketlerin ürünlerini diğerlerinden ayırmak için kullandıkları belirleyici bir sembol, işaret, logo, isim, kelime ve / veya cümledir. Bir marka kimliği oluşturmak için bu öğelerin bir veya daha fazlasının bir kombinasyonu kullanılabilir. Bir marka adına verilen yasal korumaya ticari marka denir.
Marka Yaratmak Bir şirket, bir markayı genel imajı olarak kabul etmeye karar verdiğinde, önce marka kimliğini veya nasıl görüntülenmek istediğini belirlemelidir. Örneğin, bir şirket logosu genellikle şirketin sunduğu mesajı, sloganı veya ürünü içerir. Amaç markayı unutulmaz kılmak ve tüketiciye cazip gelmektir. Şirket genellikle, bir markanın logo veya sembol gibi görsel yönleri için fikirler bulmak üzere bir tasarım firmasına veya tasarım ekibine danışır. Başarılı bir marka, şirketin karşılaşmaya çalıştığı mesajı veya hissi doğru bir şekilde tasvir eder ve marka bilinirliği veya markanın varlığının ve sunduklarının tanınmasıyla sonuçlanır. Öte yandan, etkisiz bir marka genellikle yanlış iletişimden kaynaklanır.
Adana’da Markalaşmak
Adana Tarihi Boyunca Markalar, ürünleri ayırmak için uzun süredir kullanılmaktadır ve birçok farklı şekil almıştır. Örneğin, bugün hala Adana Seyhan ilçemizde bilinen en eski jenerik marka yemek çeşidi olan kebaptır. 13. yüzyılda dahi Adana’da bu yemek ve kebap kültürünün olduğu söyleniyor. “Marka” terimi ayrıca, bir sahibinin hayvanlarını bir diğerinin hayvanlarından ayırt tmek için sığırların postlarına yakılan eşsiz izleri de ifade eder.
markapatentavukat

Recent Posts

Adana Marka Avukatı – İncekaş Hukuk Bürosu

Marka Avukatı - Adana Adana'daki Müşteriler için Ticari Marka Tescil Hizmetleri. 10 yılı aşkın bir…

10 ay ago

Marka Haciz Talebi

ADANA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ 2018/41 E. T.C. TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ MARKALAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Alacaklı : Vekilleri…

3 sene ago

Markanın Hükümsüzlüğü Davası Nasıl Açılır?

Bir marka hukuka aykırı ise bu durumda markanın hükümsüzlüğü söz konuusu olur. Özellikle bu markanın…

4 sene ago

Marka Hakkına Saldırı Sebebi ile İhtarname Örneği

Marka Hakkına Saldırı Sebebi ile İhtarname Örneği İHTARNAME İHTAR EDEN                      : VEKİLİ               …

4 sene ago

Erkeklerin Medeni Kanundan Şikayetleri

Erkeklerin Medeni Kanundan Şikayetleri Başlıca yakınma konuları şunlardır: Deniliyor ki, Yurttaşlar Yasamıza göre boşanma güçtür.…

4 sene ago

Medeni Kanundan Sonra Boşanma Süreci

Medeni Kanundan Sonra Boşanma Süreci Türk Yurttaşİar Yasasının yürürlüğe girmiş olduğu A ekim 1926 tarihinden…

4 sene ago